Het water in mijn zwembad is troebel, wat moet ik doen?

Kalkafzetting is een mogelijke oorzaak. Dat komt doordat kalk loslaat uit het water omdat het zwembadwater niet meer in balans is. Meet hiervoor de pH waarde, temperatuur, hardheid en alkaliteit van het zwembadwater.

Heeft u last van troebel zwembadwater, gladde wanden en een chloorlucht met eventueel pijn aan de ogen? Het water is in dit geval teveel belast en daardoor is er een overschot aan gebonden chloor. In dit geval kunt u de filter ongeveer tien minuten terugspoelen en vervolgens naspoelen. Daarnaast kunt u de pH waarde van uw water meten en zo nodig corrigeren, het waterpeil aanvullen met leidingwater, vloktablet(ten) in de skimmer leggen en filteren totdat deze is opgelost of een chloorshock therapie toepassen.

Mijn zwembadwater schuimt, hoe kan dat?

Er ontstaat schuimvorming in uw zwembadwater wanneer u teveel anti-alg of een teveel aan reinigingsproducten heeft gebruikt. U kunt het beste uw zwembad deels leegpompen en bijvullen met leidingwater. Zo zakt de schuimconcentratie.

Het water in mijn zwembad is bruin, wat moet ik doen?

In dit geval heeft u te maken met ijzeroxide of de bruine alg. bij ijzeroxide kunt u het beste uw zwembad volledig leeg laten lopen, schoonmaken en opnieuw vullen met leidingwater (drinkwaterkwaliteit). De bruine alg kunt u op dezelfde wijze verwijderen als de groene alg.

Mijn zwembadwater is melkachtig, wat nu?

In dit geval zit er teveel vlokmiddel in het water of een aluminium product. Het is hierbij nodig dat u de pH waarde van uw zwembad herstelt. De pH waarde zou tussen de 6,8 en 7,8 moeten schommelen. Als dit niet het geval is kunt u hier lezen hoe u de pH waarde van uw zwembadwater herstelt. Naast het herstellen van de pH waarde moet u uw pomp- of filterinstallatie continue laten draaien. U kunt er ook voor kiezen om de installaties volledig stop te zetten en het vlokmiddel te laten bezinken. Daarna kunt u het van de bodem wegzuigen met een speciale water stofzuiger.

Heeft u last van ruwe wanden en heeft de chloorshock behandeling geen resultaat? Dan heeft u te maken met uitvallende kalkdeeltjes door een te hoge pH waarde. In dit geval moet u de pH waarde van uw water meten en corrigeren, vloktabletten in skimmer mand leggen en continue filteren.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op! U kunt ons bereiken door te bellen naar 073-8507545 of te mailen naar info@zwembadservice.nl

Kom in contact